A sátán szárnysegéde
A borzalmakra emlékeztünk,
az emberiség szégyenére,
a sátán szárnysegéde lettünk,
a bűntettnek most hetven éve,
annak, hogy néhány honfitársunk
a tűzből megmenekülhetett,
kiket talán haza se vártunk,
mindenki ismert egy-egy nevet
a szomszédból, a másik házból,
a gyerekek játszótársait,
mintha nem erről a világról
hurcolták volna el Janit
magyar csendőrök, darutollas
egyensapkások, önkéntesen,
s mi a kapuban néztük borzas
fejjel, borzasztó közömbösen.
Egy német újság most megírta
a magyar hatóság szerepét,
mert a Der Spiegel szóra bírta
az ország miniszterelnökét.
2015. január 30.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-02-02 00:58:20
Utolsó módosítás ideje: 2015-02-02 00:58:20