Kegyelemre várva
A szó nyugdíjba ment.
Sötét a szobám ablaka,
Homályban vezeklek.
Világot gyújtanék:
Lángot a falakon túlra,
S léha csend lehel be.
Élek vagy meghaltam?
Csontomon túl, kivérezve –
Sajnálat takargat.
Jövőmet nem sejtve,
Múltam filmszalagja lassul:
Két szemembe lankad.
Árván, elhagyottan
Ül lelkem a kockarácsban.
Szürke por gyűl körém.
Mint lázadó gyermek,
Apjától elszakadt-messze –
Rettenet száll fölém.
Örök világvégen,
Egy eltévedt fogolymadár
Verdes sírverembe.
Vajon mire várok?
–Tán, ha ablakomon át a
fény még rám derengne?
(egy korai versem)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-12-28 08:11:40
Utolsó módosítás ideje: 2014-12-28 08:11:40