Szigeti György
Napjaim
Fegyelmezett katonák,
fordulnak sorba, mind,
egyforma távolságra,
külön parancs szerint,
fájdalmasan egyszerű,
akár az egyszeregy,
lefelé, egyre mélyebb
irány, amerre megy
a következő velem,
mert magával cibál,
sodródom örvényekkel,
dob durran, áll a bál,
oly távoli még a csend,
remélem, azt hiszem,
míg véget ér a pörgés,
addig könyörtelen,
űz, hajt, egyállapotban,
míg fogynak a napok,
egyetlen nap se hosszú,
mert tevékeny vagyok.
2014. november 27.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-11-27 23:45:37 Utolsó módosítás ideje: 2014-11-28 11:41:47
|
|
|