Szép fát kerget a Hold...
Szép fát kerget a Hold
Hangja sóhaját suhantva
Fészket rak a fa odvában
Megismerés az almában puha toll.
Sóhaj. Mély csend. Villanás. Találat.
Pont nélküli végtelen kúszik az éjszakában
Érinthetelen tuzmadár repül
S kergeti ki odvából, ki odatévedt, a Hold.
Nyelved piros mámorában
Egy ilyen idohasadtában
Beleúszott piciny íze,
A Nap-Hold-íz tengelice.
Ó porig sújtott mennyország
Szépre súlykolt ruhád vár
Pincezúgba, vad odúba
Te ott is megismered az íz dalát.
Szerveid kémiája lombikban
Tisztelet mágiája shoppingban.
Te porcosfülu monostori nóta,
Csak futunk, s az órának nincs mutatója.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.