Egykor a Majdanon
Nem azok gyújtanak mécsest,
akik felgyújtanak városokat,
akik megfizetett indulattal
tapossák az életet. A zűrzavar
hűbéresei bárhol ott lehetnek
mindenütt bevethetők,
ahol csak a fizetett halál arat.
Mások gyújtanak mécsest
egykor majd a Majdanon.
Azok, akiké az élet gondja, szomja,
láza, hajnalcsillaga a szeretetnek,
izzó akarása az ifjuló szíveknek,
gyermekei a tiszta kezűeknek,
kik hordozzák szemükben a fényt,
ők gyújtanak mécsest a Majdanon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-11-03 14:18:31
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-03 14:19:15