mélybarna
Készen vett szavakkal jössz, ne gyere,
ezt az egyet ne,
nem bírom, elviselhetetlen,
hogy szeretlek, és hogy csinos vagy ma,
és hogy a gyerekeid is milyen szépek,
rendes gyerekek,
mondj valamit, ami válasz a reggeli ébredésre,
az odakozmált pirítósra, a törött pohárra,
arra, hogy migrén, vagy hogy megint
nincs natúr a joghurtok között,
mondj valamit a háborúkra,
amik épp most kezdődnek, zajlanak
vagy tűnnek el dioptriák mögött,
mondj valamit arra, hogy a média hallucinogén,
mondj valamit az ebolára, a lezuhant maláj gépre,
az oscar díj totális képtelenségére, az iskolázatlan gyerekekre,
az éhesekre, és azokra is, akik egyszerűen félnek
és a hónap elején fáradtan teszik szét a kezüket,
mondj valamit a félelemre, a valósra, a virtuálisra, legyen
válaszod a fájdalomra, arra, hogy megint kivagy, és hogy minek néznek,
láthatatlannak és a táskádba túrnak a villamoson,
mondj valamit arra, de pontosan arra, ha azt mondom
szeretlek, vonzó vagy, még mindig tetszel, és hogy szépek a gyerekeink,
rendes és kedves gyerekek,
kérdezd meg kérlek mi van velem,
állj meg egy pillanatra és nem bánom, vedd észre,
hogy a festés alatt lenőtt már a haj, de a válaszod rá
mélybarna legyen, ami csak akkor, csak ott
csak egyetlenegyszer és épp annak a pillanatnak.
Vagy inkább
semmit ne mondj.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-10-13 09:07:50
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-13 17:30:43