Levendula.
Ja az, nem az,
A festett ég?
Mocskosul profán.
Erek és színek
Szürke fára szálló
mandula zöld madár
ágyneműhuzaton
a nyár.
Hazug a kék,
és mohára hull
Isten taknyos,
türkiz zsebkendője -
fáradtan imádkozik,
s csodálkozik,
hogy a
kéknek is csak
kékje csupán.
Kerek pékség..
Kenyér és búzavirág.