Nagymama
szinte minden este odabújtam nagymamámhoz lefekvés előtt
a sparhelt rózsái vörösen izzottak a félhomályban
és ő halkan mesélt
nem királyokról és tündérekről
hanem az életéről
a háborúról amikor tífuszos lett
a Bandi nevű lovunkról
hogy be kellett adni a TSZ-be
és ott agyonverték mert csak apámra hallgatott
másra nem
nagyapámról akit megöltek Kanadában
apám nővéréről aki meghalt torokgyíkban
az árvízről ami elvitte a szomszédunk vályogházát
és a miénk azért maradt meg
mert a bányászok felrobbantották a gátat
a kutyáinkról
az aratásokról és a szüretekről a búcsúkról
a lagzikról a temetésekről
és hogy melyik faluban ki a rokonunk
és közben a macskái ott irigykedtek
hogy a mama nem őket simogatja
hanem az én hajamat
és nem nekik duruzsol
hanem nekem
esténként a tűzhely meghitt fényében
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-08 18:57:15
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-08 18:57:15