Mennyi mozdulat
Este van, korom festi az eget,
szívhasadékban gondolat járkál.
Szavak jönnek, mennek – válogatok –
melyik lenne könnyebb,
mennyi mozdulattal fordulni közönynek,
hogy mint akkor, éppen úgy öleljen?
Mennyi bajlódás, mi eltalálja?
Nincs semmi új, csak újszerű magány:
ahogy távolodsz, amint közeledek,
mindig más alakba – rejtőzőn –
más, és más szavakba.
Az esti park füvének ágyasán
forró agyvelőt hűt jégkoponyám.
Visszhangtalan ragyognak a szavak.
Simuló igék hullanak eléd,
amint integet szókezem feléd.
Félúton megtorpan – félszeg mozdulat -
s én csak bámulok: sóbálványalak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-07 06:52:03
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-07 06:52:03