Nem szégyen
Nem szégyen, hogy gyerekkoromban
éheztem, fáztam minduntalan,
ezért lett gazdagabb az élet,
a nyomornak ezer arca van.
Akik szeretnek, megérthetik,
nem csak az én sorsom volt ilyen,
milliók bús Magyarországa
hánykolódott a szennyes vízen.
Akkor, amikor én születtem,
háború volt, az embertelen,
apám ott, Berlin ostrománál
"védte a hazát", fegyvertelen.
Majd, miután hazagyalogolt,
mert vége lett a gyilkolásnak,
nem tudott örülni a család,
a szegények mindig hibáznak.
Munka nélkül, három gyerekkel
bizony, hogy fázott és éhezett
sok ezer család e hazában,
amelyik istentől vétetett,
miért kellene eltagadni,
nem szégyen ez, kedves gyermekem,
mi ránk is az isten vigyázott,
övé volt akkor az életem.
2014. június 28.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-01 05:35:35
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-01 05:35:35