KULÁKÉK KAVIÁRT ETTEK !
Előrebocsátom: Az én anyám soha nem lopott.
Tisztességesen megdolgozott mindenért.
Egyszer Mi mégis ettünk kaviárt.
Az úgy történt, hogy adtak a dolgozóknak,
hogy tudják meg milyen az.
S anyu elhozta.
Anyám a függönyből mímelt magának
estélyi ruhát, s úgy andalgott:
Most kaviárt eszünk!
Talált egy áramszüneti gyertyacsonkot
és meggyújtotta.
Apám ezegyszer
elnézte neki ezt a könnyelműséget.
De mikor mentem le a liftel a döcögős nénivel
az megkérdezte:
- Mi volt az a fekete anyukád kosarában?
Én pedig szememet lesütve, vörösödő arccal rebegtem:
- Kaviár!
- Ajj, Mi szegények vagyunk fiam!
A munkásnak nem telik kaviárra!
A munkásnak nem telik kenyérre sem!
Könnyű nektek!
Az anyátok boltos ! -
kiabálta és mérgében rámvágta a liftajtót.
Gondoltam mi lenne,
ha egyszer ő is megkóstolhatná a kaviárt…
De ezt elképzelni se tudtam.
Sajnos beszámoltam anyámnak,
hogy elkotyogtam,
hogy mi kaviárt ettünk.
Anyám rámrivallt,
pofonvágott.
Tiszta vöröshólyagos lett az arcom.
A szégyentől is.
- Menj! Csöngess be a szomszédhoz,
mondd azt, hogy rosszul láttad:
Cipőbox volt a kosárban! Érted?
Így tettem.
De addigra már az egész ház tudta,
hogy a kulákék kaviárt ettek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Büdös Feltöltés ideje: 2014-06-23 19:15:17
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-23 19:34:45