Azt nem szabad
Azt nem szabad egy öregembernek,
hogy ok nélkül sírjon, mint egy gyermek,
vagy csak azért féljen, mert sötét van,
szomorkodjon, ha nem halhatatlan.
Az öregember eleget élt már,
legyen naprakész, eleven képtár
az élete, mellyel elégedett,
példamutatóvá váljon a tett,
ne mutassa ki, hogy repetázna
az életből, nehogy elhibázza;
kínos kérdésre szamár felelet
ne jellemezze, az emlékezet
részleteiben is legyen igaz,
ha van kertje, ne verje fel a gaz,
lássák: nem fél, ha közelít a vég,
van bátorsága is, éppen elég.
Öregembernek félni nem szabad,
tartsd hát egyenes derékkal magad,
ha rád gondolnak, így kiáltsanak:
milyen erősek most is a szavak!
2014. június 15.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-15 04:17:20
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-15 04:17:20