Hogy érezd ujjaim varázsát,
amint végig simogatnak bőrödön
az isteni becéző szavak:
e tervet készítettem neked,
de féktelen kezemből a kalapács
kiszaladt – bezúzva lelki tájad –
porba hullt a szent akarat.
Azóta egyre tökéletesebb,
és egyetemesebb fényű
a lépted nyomán emelkedő torzó,
s én soha nem éreztem ily tisztán
összemberi esendőségemet.