búzaszál, galamb, férgek
száraz gyökeret hajtott csókunk.
a rohadó krumpli csírája ilyen. elmetszem..
fiúmból virág is lehetne.. de dögvarjú ciripel.
féltem hogy megkövesedett görcseinket
eltöri a ránk zuhanó sötétség. nem mertem
nem lányokat odaképzelni. apám csinálhatta így.
nincs önsajnálat, nincs csámcsogás – mondta
imára kulcsoltuk ökleinket és fogaim közé szorítottam
a köztünk feszülő csendet.
anyám abortuszról mesélt. magaménak éreztem az állapotot.
a rohadó krumpli csírája és húgaim félrefésült haja ilyen.
örültem, ha másoknak fáj az élet.. reményt adott.
mezőbe bújtunk szeretni. fiúmból virág csírázik.
néha felreppent egy-egy galamb, férgekkel a szájukban:
arra gondoltam, hogy most ’halhatott’ meg anyám
felemésztette az önkéntes fájdalom és elrepült. megőrültem - mondta
de én - szomorú lennék, ha csak örömnek szült volna az anyám -.
egyszer összegörnyedve találtam a konyhában
az ablak törött, a csirkehús érintetlen, egyik melle kilóg
finom illat lebeg, semerre nem száll.
az első együttlétekkor némán remegek, a perverzió
összeköt a múltammal, eszembe jut a hintaszék,
mintha azt hajtanám, mintha a kifolyt leves illatát szagolnám.
nehezen találom a fogást az embereken, szeretek alámenni
a természetnek. és legmélyebben zakatoló idegeimmel sem
érzem pontosan, hogy a jelen szétfolyik az imára kulcsolt öklök közül
vagy szilánkosra törve hever az ablak alatt.
2
búzaszálak között verdesett. férgek harapták begyét.
végighúztam kezem a csapdosón és elengedtem madáranyám.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, - )
Kiadó: -
Feltöltés ideje: 2014-05-30 11:44:02
Utolsó módosítás ideje: 2014-05-30 11:44:02