A szalma száll
Csak fecsegek arról, hogy egy gettóban akarok lakni,
holott nekem értő közönség kell a tönkremenéshez.
Ginsberg örült a rákjának, én kevesebbel is beérem.
Mindegy mi, csak lassú legyen, állandó kis dózisokban,
és tudjam becsapni magam, hogy visszafordítható a folyamat.
Mert gyáva vagyok.
Például azért cselekszem pofátlanul magabiztosan,
Hogy már megtörténjen valami, mire visszautasítanának.
Tapizok, mielőtt kérdeznék, bemászok, mielőtt széttennék.
A beleegyezés lefagyaszt, a jó modor pofonra ingerel.
Aki magához húz, ellököm, aki komoly szándékkal közeledik,
nem értem, és taszít.
Mindenkit utálok, aki tisztességes és törvénytisztelő.
Nem nő, aki nem ribanc, nem férfi, aki nem tör be,
nem gyerek, aki embernek készül a mások kedvéért,
nem ember, aki nem tud lesüllyedni, csak látványosan kapálózni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-05-07 08:50:21
Utolsó módosítás ideje: 2014-05-07 08:50:21