Tükörszemeddel
Mennyi költő s mennyi vers, mutass újat ha akarsz!
Nem győzelem, szükség hajt: igaz lesz, vagy fűzfarajz.
Mit rejt ma a lélekbatyu? – mélyen nézek bele.
Látom, szeme rajzolatja: kutyahűség jele.
Mi hajt engem verset írni, tán egy nagy hiányjel?
Vágyaimnak hosszú sora lírát álmában lel.
Oly szép az emlék: visszavonz, s borzasztó a jelen.
Azt a szemet nem felejtem: mint egy tükörterem.
Összetört, s a törmelékben apró kutyaszemek
nézegetnek, faggatóznak s vádolnak engemet.
Sajnálom, hogy buta voltam: később jött meg eszem.
Ajándékba, tán a holnap téged ad majd nekem?
Akkor az apró cserepek újra összeállnak,
s ép tükörszemeddel szépen, felépülve láthatsz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-04-21 09:53:15
Utolsó módosítás ideje: 2014-04-22 12:45:58