Kevés álmaim
Kevés álmaim egy része
nagy dolgokat vizionált,
miközben a nyomorúság
a rozoga küszöbön állt
türelmesen, úgy is tudta,
hogy beléphet nemsokára,
a sok ácsorgásba nem fog
belezsibbadni a lába,
és amikor átlépte a
fent említett küszöbömet,
kezdődött az ingajárat,
oda-vissza, jövet-menet,
így vált gyakori vendéggé,
ami addig hívatlan volt,
nem várta el, hogy szeressem,
együgyű nótákat dalolt,
betöltötte a nótája
egyhangú kis birodalmam,
annak minden szegletében
túláradó lett a dallam,
így született meg az élet
valós „Koldusoperá”-ja,
bátorból vakmerő lettem,
s megtudtam, hogy mi az ára.
2014. február 9.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-02-24 16:39:18
Utolsó módosítás ideje: 2014-02-24 16:39:18