Már sosem hetven...
P.Gy. születésének 70. évfordulójára
Nem lettél hetven, én sem leszek
(most úgy tűnik egészségileg).
Évfordulódra emlékeznek
-- már, akik emlékeznek...
A Nárciszból pornóbár lett,
a régi kiskocsma pedig
a Mária tér mellett, bezárt
régen!... Az Isolabella sem
az már, mint a te idődben.
(teljes a kocsma- és presszócsőd:
semmi sem igazi immár
e dúlt pesti-budai prérin!)
(Már "zrínyizni"* sem lehet úgy,
mint hajdan, kedélyesebb idők
avagy szolidabb kocsmárosok
tovatűnt, diákos idején.)
Valahogy: minden rosszabb lett
(nem elsősorban közéleti
szempontból, hanem közérzeti
benyomások-hangulatok
alapján)!... Lehet, hogy ez már
ÍGY IS MARAD. Nem lesz változás
talán sohasem. (Vagy nem húzzuk
addig e sártekén az időt...)
(A Fény ugyan újjászületik,
de mi nem leszünk fényesebbek.
Lassan sötétül, koszosodik
minden, s talmivá válnak fények.)
*"zrínyizni": kirohanással "fizetni"
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-01-07 14:02:51
Utolsó módosítás ideje: 2014-01-07 14:02:51