az én realitym
én a kopott romantika híve
divattalanná lettem
korszerűtlen versben leledzek
páros lábbal taposva
a korpa közé keveredett mát
s a múltaranyló patinát
mázolom – szememre kence
ne lássam irtózatát
a modern rongyosoknak kik
nem csavargók csak hajléktalanok
mint ahogy a szív is az
nem repedt kínai porcelán
a csillogó világ mögött kopár
szürke szemekben a fény
mint durva pengeél
villan – előlük menekülök
nincs kedvem megtanulni a jelent
elég ha körbevesz s lélek-öl
én az éden aranyát álmodom
egy XIX. századi ágyon
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-12-26 14:42:11
Utolsó módosítás ideje: 2013-12-31 09:57:22