könnyebb
Gyűlölni könnyebb, falhoz állítva
lényét szegezni rá fegyverül.
Kiverni a fogát minden pillanatnak,
látni a patáját, s hogy férges volt belül.
Fájni könnyebb, bámulni fákat,
az ágak ujjakká szilárdult agónia:
kővé vált mozdulat, elindult egyszer,
de célba nem volt hova jutnia.
Könnyebb a harag, a méreg
legalább jól átmelegít belül,
hátán eljutsz a szerdán is túlra,
s mindent felemészt, amíg kiürül.
Könnyebb belátni azt, hogy 'soha',
azt mondani 'úgyse', meg 'nem is',
mint vályúba gyöngyöt, szart az asztalra
rakni a szót, hogy szeretted is.
Könnyebb használni annyi közhelyt,
amennyi szükséges, hogy ebből kikerülj,
mint letenni fegyvert, s ott maradni
azzal, ami van pőrén és egyedül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-12-17 21:46:11
Utolsó módosítás ideje: 2013-12-18 17:59:06