Alföldi képek
A csillagok messzeségén
innen, szívből kilengő ágak között járkál a hold.
Fák kékeszöld vonulata,
színeken túlról támadnak a gondolatok.
Árvalányhajuk lengetnék
de csak sírnak a szélben az árva homokszemek.
A hajnal-héjt messzeség
mélyében lángoló madárcsőrök törik.
Szellemeket riasztó
éjszakában ablakszárnyakat csattogtat a szél.
Színarany Naphíd a tavon,
könnyedén fut rajta túlpartra a látvány.
Pókháló finom szálain
csillog a hajnal, élet-halál harcra készen.
A szél tenyér-nagy simításai
füvek ezrein, hullámosdi-játék.
Hóvirágok nem hallható
csilingelése tavasz jöttét híreli.
Sötétben lengő álmok
titkos filmtekercsek mélymúltból.
Akác-göcsörtből kitetsző,
átszárnyalatlan messzeséget fürkész famadár.
Szemrehányás minden vers
elszáguldó gondolatok kidobottjai.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-10-06 10:00:20
Utolsó módosítás ideje: 2013-10-06 10:00:20