Jön az úton és
Talált utca. Kész boldogság.
Beragyogja szavak napja.
Rejtett szemekkel figyelik.
Ő csak sétál. Nincs kalapja.
Maga elé egykedvűen
néz, szeme csillagidőben.
Egyet gondol, mit nem gondol?
Lépdel fel a levegőben.
Falak mögött, ajtók mélyén,
szorongással meglapulva
figyelik árgus szemekkel.
Érdekli is! Érzi, tudja.
Szíve dobban: minden őse
benne. Temetőket hordoz.
Nagy ívben tesz az időre,
köti magát semmi korhoz.
Kalapját a szélre bízta.
Lapít a szél. Nincs kalapja.
Talált utca. Kész bolondság.
Átragyogja szavak napja.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-09-17 13:17:08
Utolsó módosítás ideje: 2013-09-17 13:17:08