Szinbád meséi (limerik-gyakorlat)
1.
műlovarnő volt Adolfin Budán
étterembe hívtam műsora után
ámultam étvágyán
ilyet se láttam tán
csekély vagyonomból kievett lazán
2.
a Vörös Oroszlánban virágárus Fáni
nem enged csak úgy pimaszmód nyúlkálni
de tejelj csak kamerád
olyat látsz hogy anyád
hetekig fog még borogatni
3.
egy úr Podolinból bizonyos Simon
mizantróp volt mint az athéni Timon
elküldte fenébe
vagy rúgta fenékbe
mindegy hogy ki az: idegen vagy rokon
4.
Színésznő volt Halmy Flóra Pesten
ifjan érte a gyilkos Dunába estem
nagy volt az apadás
s még az a kínlódás
míg spleenem feledve partra kecmeregtem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-08-19 17:48:08
Utolsó módosítás ideje: 2013-08-19 22:48:24