Szellemi szivornya fellegvárában,
várva a sült galambot a tálban
létezünk, mi magyarok,
egykor bölcsek, hűek és makacsok.
Elpusztítjuk, mi jó és érték,
őseink hagyománya szinte csak emlék.
A maroknyi földgolyó szinte zöldhályog a beteg emberiség szemén.