Oroszlánsuttogás
Halló világ, itt áll egy vak és süket oroszlán,
kinek tekintélye még nem halt el talán,
ki minden éjjel a sziklaszirtre ró,
szája és szíve ordítja, hogy halló.
Vonítja, visítja, mint a csecsemő,
mivel süket, önnön visszhangja remegő,
s mit óriás bömbölésnek kíván,
csupán halk suttogása, sírván:
MÉG ÉLEK.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Így gondoltam (Az első 42)Feltöltés ideje: 2013-07-31 11:20:51
Utolsó módosítás ideje: 2013-07-31 11:20:51