Így is úgy is
Talán megölnek engem is
Elfolyatják a véremet
A gazdagságért futkosok
Csak sejtve a veszélyeket
Betörnek egyszer s elviszik
A követ amit Buddha rejt*
"Ami nem örök nem igaz"
Triszmegisztosz egy nagy fafej
Pénz nélkül hogy segíthetek?
Minden produktum áru csak
Akkor aratok ha vetek
Lesz bőségszaru telt kulacs
Miközben a formám hozom
Jól tudom hogy minden megöl
Ha szegény vagyok a nyomor
Ha gazdag aki majd betör
És mindenemet elveszi
Lehet hogy vérem is veszi
Leszek vérbefagyott tetem
S a gazdagságom süthetem
* A vers három sora utalás Rejtő A szőke ciklon című könyvére
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-07-01 13:39:51
Utolsó módosítás ideje: 2013-07-01 13:39:51