zsarátnok
- tisztelettel Zerza Béla Zoltánnak -
betűkön izzó láng
felettem sercegve ég az élet
alattam tenger
- morgása már
kábulttá s részeggé tett
de szomjazom
az öröklét vizéből innék
mint állat
ám jaj annak
kit a szentek
igaznak találnak
mert vágya
teljesül
betűkön izzó láng
pár sárga lap lobog
már nincsenek csodák
csak antikrisztusok
az értelem-szobákban
duzzadtak az árnyak
lustaságból készült
olcsó érdek-látszat
törpe-ördögök röhögnek
s én velük vagyok
betűkön izzó láng
a félelmeim félem
az óra áll
sovány
kakukk repül ki értem
csőrébe fog
a tűzre visz
papír a lelkem
és füstje sincs
csak kék-hiány a légben
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-05-30 23:24:03
Utolsó módosítás ideje: 2013-05-30 23:24:03