Ó, AMORÓZÓM!
Vérpiros éjszaka volt, rózsás masli a nyakban - amorózóm -
és te nem is jöttél, hogy lásd milyen édes a nyár itt.
Jobb társ kellett hát? Más mint én? Érte csalódom?
Mid neked ő? Csókolt? Ágyánál gyertya világít?
Esti imát is szólt? -( hogy jobb lett neki lelke a násztól...)
Én, kitaszított méh, rég vágytam büszke virágot -
alvó lantosomat felkölteni vágytam az ágyból,
hogy bordám legyen ím, lanthúrja mi zörgi e táncot,
Mint aki mindent hitt: én kelteni vágytam az éjből.
Őszi tüdőmből csókpárát szórni kezére ,
Hervadt rózsáját eltépvén ujjaközéből -
vérző szirmaiért még járván csontos ölébe...
Ó de miért? Ő más, mint én vagyok, ő beteg és vén
Furcsa öregség volt mely lantját csalta ki tőle;
s nem bírt játszani már új sanzont kedvese keblén -
Hát amorózóm légy más, mint ő - sírkapuk őre...
És ma emelj szádhoz, mint korsód ünneped estjén;
részegedésed imám! S érésed bízd az időre!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-22 00:05:27
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-22 00:05:27