Küldöm az angyalt
Elküldöm, hogy őrizzen örökre -
Elfáradtam, nagy volt az iram.
Fejed fölé, az ágyacskádra ülve,
vigyázzon rád az angyal kisfiam.
Minden rosszat hallasz majd apádról,
mert elhazudni,mindent el lehet,
de akkor is, ha megrabolt a távol,
minden sejtig ott voltam veled.
Légy jó fiú. Úgy szeresd anyádat,
mint én szerettem.Zöld volt a szeme.
Óvjad őt. Mert megszült, jár alázat,
és tűrd, ha más majd megbékél vele.
S ha felnőtt fejjel messzi tájra tévedsz,
hol por szitál a szűk utcák felett,
tudd apádról: úgy ölelt ő téged,
mint álmaik a pesti részegek.
Elküldöm, hogy őrizzen örökre -
Elfáradtam, nagy volt az iram.
Fejed fölé, az ágyacskádra ülve,
vigyázzon rád az angyal kisfiam
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Hévíz XXI. évfolyam 2013/2,
Feltöltés ideje: 2013-04-13 16:05:54
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-13 16:05:54