megidézések
1.
szeretjük, mert el fog jönni.
szeretjük, mert itt járt egykor.
sosem a jelen szól; zajong
az csak, értelme semennyi,
saját magával telt beszéd,
kérdésre sem telik neki –
az élet öl s ölni kíván,
kizárólagos handaband’
megoldásként önkínálat
oly nagy bajra, mi tőle van.
még jőni fog, ha jőni kell –
annyira kéne valóban?
legyen mérték is tebenned;
ne legyen elég, mi van: ma.
2.
hiába feszítem – hangya és csillag közé
nem húzhatok szálat, amin majd elindulok
erkölcsileg, átvitten és a valóságban –
a semmi nekem édestestvérem – egypetés
ikrek vagyunk, amire későn jöttem csak rá –
már megtagadtam, levágtam magamról, vérzett,
de ez sem látszik, mert látszikot nem ismerek –
mögöttem minden, mi irodalom, s elfedi
az éltet; hátra mégse fordulok, előre
tekintek, s nem értem, mér’ esem el oly sokszor.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-28 12:19:24
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-28 12:19:24