Levél kedves Jánoshoz harmadik személyben
Az asszony megemelte a kezét, felebaráti és
átlátszó volt, a körvonalai élesek és dolgosak.
Hajdanán. Egy szóval jellemezte a múltat, s lelkének
maradványát tarkójára szorítva mutatott középső ujjat.
Valaha hal volt, megvigasztalta ez a viszonylagos,
s ebben az sem zavarta, hogy megjegyzést tettek
a hajára. Levágathatja, vagy kitépheti és eladhatja.
Számtalan hősi lehetőség között választhatott ,
ezt mégis megtartotta, mint egy relikviát. Sírba viheti,
és növeszthet belőle lombot, alatta elterülő
dombot, ágak közt szedret, méla, jóllakott tyúkokat.
Einstein boldog lenne, hogy ilyen profánul igaza lett,
szomorkodva az elcsúszott erkölcsi pofonon,
hányavetin nyaki ütőeret találva el. Hoci neked
állandóság, hisz az összehasonlítás, egy-egy arcul-
csapás. Tenyerébe temette, ami még megmaradt
aurájából a történtek után, s vigaszként könyvelte,
hogy a családi adókedvezményt érvényesíthette.
( Korsó a kútnál, összetörten, cserepeit szedegetve. )
Asszony volta, szerepvállalását csőddel csitította el.
Jót sóhajtott, nem nézett sehová. Kökénykönnyei
( relatíve rég ) ráncaira vésett igazgyöngy-szemek.
Boldog Karácsonyt álmodott, s csak húshagyó kedden
ébresztették fel – a lejárt szavatosságú hogy vagyok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-16 14:25:09
Utolsó módosítás ideje: 2013-06-16 07:56:53