Nyomorult bús koldus...
Kereste a helyét
a pusztaságba messze
vagy már nem is tudja
hogy minek is nevezze....
Haladt csak előre
a lábán rongyos csizma...
Így halat előre...
ameddig csak bírta...
Hol eső esett rá
hol a nap sütötte...
De amerre is járt Ő
mindenki ütötte...
Verte őt az eső
verte a nagy Isten...
mert e koszos földön
boldogsága nincsen...
Egy földönfutó senki
egy örökös bús vándor...
Kinek senkije se lesz már
ezen a világon...
Nyomorult bús koldus
csak kémleli az eget...
S reménykedik belül
hogy egy nap haza mehet...
Haza menne persze....
De ki várná...vagy hova....!?
Folytatja hát útját
mert Ő lesz az út pora...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-18 18:24:28
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-18 18:24:28