Októberi eső
Októberi esőtől verten csillognak a levelek.
Októberben a kertünkre nézve éppen róluk verselek.
Esik az eső, hevesen, rendkívüli erővel zuhog.
A kertünkben hatalmas, ragadós sárfoltokat okoz.
A szomjas növények, fák, bokrok szinte fellélegeznek,
mondhatni hálásak Ők a szomjukat oltó esőnek.
Az esőcseppek a sárguló lombokról lecsepegnek
és a talajon lecsorogva kis folyókákat képeznek.
Öntözi a természet a kertünket szépen.
Van utánpótlás! Sötét felhők vannak az égen.
De a Nap lehet, hogy elzárja az esőcsapot,
mert a felhők közül koronája ki-kiragyog.
Halász István
Rózsavölgy, 2012. október 16.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-17 09:56:53
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-17 09:56:53