Muzikánsok
Szél neszez a sűrű csenddel,
játszva fodroz néma vizet.
Tóparton ül méla Händel,
térdén üres kottafüzet.
Zeneszerző megorrolva
visszakérdez: „Borszagom van?
Mit szólna, ha szagolt volna
engem Rimszkij-Korszakomban?"
Süket szerző trombitáján
szól a zene megrontása:
négy nyitányát kombinálván
megszületett Egmontázsa.
Kívül álló karmesterhez
érkezik a vétó bentről:
a zenekar puccsot tervez,
nem játszanak Beethoventől!
Zeneszerzők, címszereplők
ismerkedni készen állnak:
emiatt a híre megnőtt
Wagner úrnak s Kékszakállnak.
Másik zenész lép vigyázva,
egyensúlyoz vékony mezsgyén,
téglafalát kifúgázza
pallérozott Bach Sebestyén.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tematikus gyakorlatok (Miskolc, 2010)
Kiadó: Z-Press Kiadó Kft
Feltöltés ideje: 2012-09-12 08:18:20
Utolsó módosítás ideje: 2012-09-12 08:18:20