Várakozás
vendégségbe hívtam őt. kikészítettem
a teáscsészék különös oszlopát,
az asztalra helyeztem kenyeret, sajtot,
paprikát. (én nem szeretem ezeket, de tudtam,
ő szereti) milyen árva volt a hajnal,
az abroszon kávéfolt csillogott.
rajzoltam és egykedvűn dúdoltam a réghallott
sorokat. aztán felsöpörtem a konyhát.
mit a konyhát? az egész házat!
még porszívóztam is keveset. jó háziasszony
lennék, de még csak tizenhét éves
vagyok, meg házam sincs persze még.
és akkor elmentem a boltba, megvettem
mindent, ami kell –a fentebb leírt dolgokat.
kiöltöztem: szoknya és blúz, lakkos kis cipő,
befújtam magam anyám parfümjével
és addig olvastam, hogy teljen a délután.
mivel nem volt más dolgom, inkább
elmerengtem, álmodoztam kicsit,
olyan dolgokon, amiket még leírni is fáj
és félelmetes, mert ha meglátnák,
megszidnának gondolataimért. ezért csak
annyit mondok, hogy töprengtem dolgokon.
utána föltettem egy kis teavizet és
elrendezgettem a kuszán álló konyha-elemeket.
a helyére raktam minden ellenálló
harci kísértést, majd keresztbe tett lábbal
ültem egy darabig. ezután a szobámba mentem,
mert volt még egy óra, amíg megérkezel.
kirakóztam, olvastam és bámultam ki az ablakon,
ezzel pont eltelt egy óra.
azóta a konyhaasztalnál ülök
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-27 16:57:22
Utolsó módosítás ideje: 2012-08-27 16:57:22