Hatéves amerikai
A hőségben az izzadtságcseppek gurulnak,
mint a labda, amit unokám tavaly.
Pofont is kapott, mert az úttesten átfutott.
Aztán megtanítottam hajtogatni.
Ebédnél a papírhajót a paradicsomlevesbe tette.
Mi ez?, ujjával lenyomott egy nagyobb petrezselyem darabot.
Olyan, mint az óceánon az olajfolt, mondta törökülésben.
Mit nevetsz? Nálunk bérmunkás vágja a füvet,
és nem veszélyes átszaladni az úttesten.
A bogarak meg nem csípnek, mint itt a szúnyogok,
és a Tisza nem is szőke, inkább olyan,
olyan, mint egy ősz öregasszony!
Mesélsz?, ugrott át a záróvonalon, át a múltba.
Két napunk volt még, de velem maradt
a pofon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-04 20:08:43
Utolsó módosítás ideje: 2012-07-04 20:37:47