A nagy cet írójának ürügyén
Dionüszosszal megbeszéltem,
nem szeretném Ady útját járni,
ő amúgy is csak zseni, mi más,
én meg nem könyvelőnek,
de mindennek jöttem,
azóta is csak könyvelek -
amit nem úgy csinálok,
mint az önigazoló emberek.
Nekem életem is lenne,
ha tudomást vennék róla,
még mitizálnom sem kell,
mint az érmindszentinek.
Nincs cigim napi hetven,
egyetlenet sem szívnék,
a bor öt liternyije minek -
józanon vagyok kapatosabb;
nekem az orvos javallta estére
a vörös bort vérképzőnek, mert
jobb, ha nem szűrnek ki vér-
adásnál, hogy gyenge a haemoglobin.
Utolsó magyar - van utánad is élet;
történelem nincsen, csak narratívák,
irodalom az egész világ, meg színház -
bár ez olyan nekem, mint cseppben
a tenger, de akkor hol is a bálnánk...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-28 00:29:48
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-28 00:29:48