a Semmi-pillanat
lábadra léptek a buszon lehetett egy hónapja tán
s az a semmi-pillanat hetekig bujkált növekedett
mint egy daganat és ma újra fáj
az a régi alig-sérelem most akár tőr átmetszett valamit
s mint karácsonyi halból a bél kibuggyantak olyan dolgaid
melyekről nem is tudtál hiszen nem volt tünet
hogy észleld a jelenlétüket
egy hónapja hordtad magadban a kérdést
miért nem emelted föl a hangod
'legalább kérjen elnézést maga barom'
valami visszatartott és nem bújt elő belőled az állat
(talán mert ilyenné szocializáltak)
de mindvégig ott vándorolt benned repeszként a sérelem
karistolt bántott és hozzá csapódott a többi semmiség
csekkek lekésett vonat csöpögő csap
minden ellenséges és gonosz volt
s akár túlfűtött kazánban a nyomás
egye nőtt benned s feszített a harag
és gyűlölni kezdted már önmagad is
a gyávát a tutyimutyit aki
képtelen asztalra csapni jól odamondani
és majd egy verssel próbálja kiírni magából
hogy
lábára léptek a buszon lehetett egy hónapja tán
s az a semmi-pillanat hetekig bujkált növekedett
mint egy daganat és ma újra fáj
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-08 17:42:08
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-08 17:42:08