Kötöszködünk.
Csomót, csomókat keresünk
még egymásban is, s ha van,
ha előttünk az összevisszaság,
egy kardcsapással kérjük számon,
mint hős Alexandrosz Gordionban,
hogy miért e fennakadás, miért
türelem s a higgadtság, ha csak
ennyi lenne, ennyire egyszerű..