Ne légy te hős
Csak nyugtalan légy és elégedetlen,
kevesebbel nem szabad beérned,
mert fájdalommá érik benn a sebben
győzelmed is, ha folyik a véred.
Emlékezz arra, mennyi volt a bűnöd,
és nem kellettél, se te se a vers,
igaz, hogy most is azoktól kell tűrnöd,
akik között csak ellenségre lelsz.
Könnyelműen ne adj kezet, a kudarc
akár a járvány, nem kerülhet el,
békéd keresheted, mégis csak a harc
véd, ha valaki rád kezet emel.
Te beteg s öreg vagy, nem harcolhatod
végig a küzdelmes életedet,
kitüntetéssel sem igazolhatod
dicsőségedet; majd aki eltemet,
saját kútfejéből kell találnia
olyan példát, hogy igaz is legyen,
ne légy te hős, csakis az apád fia,
ezt követeli meg az értelem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-26 06:32:51
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-26 06:32:51