AZ ELSZÁLLT BARÁTSÁGRÓL
Mire valók a barátok ?
Nem olyanok mint a kabátok,
Amit egyszer ledobunk és elvetünk,
Majd később meg újra,ismét felveszünk.
Őszintén hittem a barátság erejébenm,
Nem tudva azt, hogy eszköz vagyok a kezében
Annak ki ezt ajánlotta egyszer,
Nem gondolva hogy ez csak egy kényszer
Egy meggondolatlan, barátságnak vélt ajánlat,
Amely lehet hogy jót is tett akkor önmagának,
De mindenkppen segített annak a barátnak
Vélt idegen emberaktuális bajának.
Kérészéletű voltát bizonygatta százzor,
Hangoztatta őszintének vélt szívvel hányszor,
Aztán pillanat alatt eltűnt messze,
Nem gondolva általa ejtett sebre
Amit ezzel okozott a társnak,
Aki eddíg nem gondolta másnak
Mint amilyen valójában lénye,
amelymost már mindörökre félre
Tette azt mit igért örökre, Belelépve megásott gödörbe.
Barátságot színlelt, pedig üres szavak
Szálltak el ajkáról s a porba le hulltanak.
Miért tetted, mi volt vele terved ?
Hogy az üres szavakra állt nyelved,
Amely bűvös barátságot ígérte,
Aztán eltűnt a semmibe lépve.
Zirc, 2004. 04, 28.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.