Vak ég felé
mondta fel a verset,
négyes-hatost,
a tördelt félrímest,
mintha pompás
pálya előtt állna,
visszagondolt
Bolond Istókjára.
Forradalom?
Anapesztusi lett,
kozáknak írt
Sighisoara-Terv.
Besorozott
virágok közt sírját
bottal ütik,
szózatok, balladák
vándoroltak
ki égi haraggal,
a Csatában
jambusi hatossal.