Széljegyzet a jelentésekhez
Odasúgtad anyának,
hogy rólunk is jelentenek.
Szegeden a szabadtérin
a Bánk bánt néztük.
Végigfutott hátamon a hideg.
A székről pattogzott a festék.
A térdem a végére véresre vakartam.
Nem értettem:
én szerettem jelenteni az iskolában.
Még elmondhattam neked
az évzárón a Lóci óriás lesz című verset.
Ugye, hiányzik, hogy felemelj?, kérdeztem.
Tudom, már nem tehetted.
Sokszor rosszalkodik a szívem,
mint te, mondtad mosolyogva.
A kertben a futórózsa szirma
akkor már hasonlított a bőrödre.
A temetésen nem láttalak. Letakartak.
Egy idegen szó jelentését ismételgettem:
szöveti sejtelhalás.
A „kis szíved” voltam.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-12 22:34:23
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-13 22:09:23