Munkásosztály
Szalonta csonka tornyán Belzebub katonái
Rút némberekkel párosodnak alkonyi órán.
Te alant újra csak mocsokban turkálsz,
És a jókedvű égre a nap hiába hozza a hajnalt,
Már nincsen ami inadba, szálljon. Józan belátás
Hajt, nem lázbeteg lázadások.
II.
Belülről szipolyoznak jókedvű, rózsaszín évek,
S a szelíd arcú garázdák barázdabozótot vágnak
Homlokodon, míg gondjaidat éled, s e gazdag élet
Múló színei, mint zászlós televények parázna partokon,
Vonagló sorsod elől kitérnek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-21 17:22:20
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-21 17:22:20