Mi ragasztottuk fel
a csillagokat
az álmennyezetre,
mégis elsöpört minket
a ránkszakadó
változás,
pedig már akkor is
tudtuk, hogy
a tér nem csak
a ház sarkánál görbül
és hogy holnapra
relatív emlékképpé válik
a ma még oly való,
és olvastunk
egymás szeméből
ahogyan ma is,
ezért is fordulunk
el ha találkozunk,
hogy ne lássuk
másban is az érzést