Eszi a szív (6.)
(osztálytalálkozóra)
mi nem hazudtunk egymásnak
ötven éve.
inkább az ábécét skandáltuk közösen.
tornacipőnk orra gyorsan kopott,
most gyógycipőnk nyelve lóg.
és újra tanuljuk az arcokat,
szemöldökünk között egy A mélyül,
álomtalanul lélegzünk
sörszagot,
a lelkiismeret meg alszik.
és várókban beszélgetünk,
fonnyadtalma-arc nem pirul,
fizetünk az orvosnak,
ám ingyen utazunk.
majd oda is,
ahol nincs pótvizsga.
de otthon tele az asztal, a paradicsom.
vaj, barna kenyér, akár a szívünk
összemorzsálja hétköznap az abroszt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-01 11:53:14
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-01 11:53:50