Hajszolt angyal
Küzdök a hallal,
hogy jól haljon meg,
a bejglivel, nehogy
repedezzen,
a saláta íze összeérjen,
a rántotthús ne égjen el,
a fa időben a helyén álljon,
a macska ne tépje le
a díszeket,
s míg a szőnyeget
porszívózom,
a sarokban sorára vár
a szeretet
az ajándékok becsomagolva
lázas rohamban minden
a helyére kerül
a karácsonyi terítéket
legalább hatszor
futom körül,
s végül káposztaszagúan
(de kisminkelve)
fáradtan egy székre rogyok
rázom a csengőt
- az ünnepet megnyitom –
azt hiszem, ilyen egy hajszolt angyal.
A gyertyák égnek,
esszük a vacsorát,
elégedett vagyok az ünnepi asztallal,
s míg gyerekeimmel
az ajándékokat bontjuk,
csöndben megbékélek magammal.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-25 14:36:48
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-25 14:36:48