Karácsonyi dal
Ó áldott, szent Karácsony,
hó-puha, tiszta ünnep,
jégcsap függ ringó ágon,
s álmunkban angyalok jönnek,
szárnyukon hozzák a békét,
bánatunk messzire száll,
Betlehem csillantja fényét,
s szobánkban fenyőfa áll.
Nyugalmat szitál az este,
az áhítat szívünkre ül,
jászolban Kisjézus teste,
és csönd van már itt, legbelül.
Libben a gyertya lángja,
gyermekünk bűvölten néz,
szemünkben szeretet, hála,
és kezünkhöz simul egy kéz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-21 11:50:54
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-21 11:50:54