HÕSÖK NÉPE
Vérözönben fuldokolva
képzelődöm álmodozva,
fojtogató füstbe szállva
anyaföldbe jól bezárva,
mártir hősök megpihentek.
Valamikor nagyon régen
a szabadság közelében
küzdöttetek folyó vérben
szabadságárt, nép nevében,
hősök népe nem feledlek.
Szabadságot nem kaptatok
szolgasorban maradtatok,
a burzsoá hatalmasok
bosszújától lakoltatok,
szabadságot nem nyertetek.
Hősök népe nem csüggedett
bizakodva verekedett,
győzelméért megszenvedett
szolgaságtól menekedett,
hőseim győzedelmeskedtetek.
emlékezzünk hőseinkre
harcoló elődeinkre,
új eszmétől vezérelve
szabadságért elvérezve
feltámadtak elődeim.
Nem feledünk bennetek !
Bakonyszentkirály, 1973. 03. 19.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.