ma éreztem először, hogy
kellemesebb lenne egy főtt kajával
váró
lányhoz hazaesni,
mint a hideg szendvicset
majszoló
anyám
üres kérdéseihez –
már olyanokat képzelek,
valaki a fürdőben
(Szűz Mária pontosan)
terhességi tesztre
locsolja vizeletét,
mégis ki lesz mutatva,
hogy ne várjunk csodát